Ihonhoitoneuvoja kevääseen ja kesään

Pitkän, pimeän talven jälkeen iho kaipaa huolenpitoa. Puhdistaminen, kosteuttaminen ja suojaaminen tehokkailla Exuviance-tuotteilla pitää ihon hyvässä kunnossa, sekä ehkäisee ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

Kevätiho kannattaa kostetuttaa ja suojata voiteella, jossa on mahdollisimman voimakas suojakerroin.

– Keväällä suosittelen hoitolassa tehtävää Exuviance kasvohoitoa 3:n kerran sarjahoitona, jonka voi ottaa viikon tai parin välein riippuen hoidossa käytettävistä aineista, sanoo diplomikosmetologi  Margit Manner Herkän Ihon Bioelika kauneushoitolassaan Turussa.

– Kasvohoito aloitetaan glykolihappokuorinnalla ja muut hoidossa käytettävät tuotteet valitaan oman ihotyypin mukaan, sillä jokainen iho tarvitsee aina yksilölliset tuotteensa. Kotihoitotuotteita voi ostaa mukaan, joilla jatkaa sitten ihonhoitoa vielä kotona.

Iholle vahingollisia

Ihon voi pilata liiallisen auringonoton lisäksi monella muullakin tavalla. Vältä siis seuraavia.

  • Liiallinen auringonotto
  • Väärät pesu-ja puhdistusaineet
  • Iholle sopimaton kosmetiikka
  • Likaisilla käsillä ihon puristelu
  • Liiallinen sokerin käyttö
  • Tupakointi

– Liiallinen kevät-ja kesäaurinko suoraan kasvoille on vaaraksi ja iho tulisi suojata aina ulos lähtiessä voiteella, jossa on voimakas aurinkosuojakerroin. Iholle käytettävät pesuaineet saattavat olla täysin vääriä ja pelkkä vesipesu ei riitä, vaan sen jälkeen tulisi käyttää kasvovettä. Eikä ihoa pitäisi puristella koskaan likaisin käsin, siitä seurauksena voi saada ihotulehduksia, ynnää Manner.

– Puhtauden lisäksi ruokavalion pitäisi olla terveellistä ja välttää liiallista sokerin syöntiä, joka tuhoaa kollageenisäikeitä. Lisäksi tupakointi näkyy suoraan ihossa, sillä se heikentää verenkiertoa ja aiheuttaa ihon ennenaikaista rypistymistä.

Säännöllinen hoito

Exuviancen ihonhoito-ohjelmasta  löytyy oikeat tuotteet jokaiselle iholle kaikkina vuodenaikoina.

–Iholle kannattaa aina käyttää omalle ihotyypille sopivia puhdistustuotteita, sanoo Manner.

– Kun puhdistaa iholta ylimääräiset rasvat ja epäpuhtaudet, tulee ihosta kirkkaampi ja raikkaampi. Puhdistuksen viimeistelee kasvovesi, joka palauttaa ihon Ph-arvon, kosteuttaa ihoa, sekä poistaa vimeisetkin meikin rippeet. Jos kärsii iho-ongelmista, voi täydentää päivittäistä ihonhoito-ohjelmaa täsmähoitotuotteilla, joka on tarkoitettu esimekiksi aknelle, epäpuhtaalle iholle, pigmenttiläiskille tai syville rypyille.

Seerumi on aktiiviaineita sisältävä tiiviste, jolla hoitaa ihon tiettyä ongelmaa. Se voi esimerkiksi kosteuttaa, tasoittaa ryppyjä, vähentää pigmentimuutoksia ja lievittää punoitusta, kiteyttää Manner.

– Päivävoide, jossa on aurinkosuojakerroin, kosteuttaa ja suojaa ihoa päivisin. Nukkumaan mennessä levitetään vielä yövoide, joka korjaa ja ravitsee ihoa yön aikana. Silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa heti kun ensimmäiset silmänympärysrypyt ovat ilmestyneet. Silmänympärysvoide vahvistaa ja kosteuttaa ihoa ehkäisten ikääntymisen merkkejä.

Kolmivaikutteinen kuorintavoide

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish – intensiivinen kuorintahoito uudistaa ihon jo ensimmäisellä käyttökerralla.

Kuorintahoito stimuloi ihon solujen uusiutumista, poistaa kuolleita ihosoluja ja heleyttää ihoa.

– Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish -kuorinnan säännöllisellä käytöllä ihosta tulee selkeästi puhtaampi ja kirkkaampi. Ihohuokoset pienentyvät huomattavasti sekä tummat alueet vaalenevat. Kuorintahoitoa käytetään kerran tai kaksi viikossa, suosittelee Manner.

Geelinaamio suojaa ihoa

Kuivaihoisen ihon suojamekanismi voi olla heikentynyt, jolloin iho on herkempi ympäristön vaikutuksille. Exuviance Deep Hydration Treatment -geelinaamio suojaa ihoa saasteilta, UV-säteiltä ja lämpötilanmuutoksilta. Öisin käytettävä, syvävaikutteinen naamio kosteuttaa ja vahvistaa ihoa.

– Naamio on kevyt ja sen geelimäinen koostumus imeytyy hyvin ihoon, joka vahvistaa ihon suojamekanismia, kosteuttaa ihoa, neutralisoi ympäristötekijöiden haitallisia vaikutuksia ja palauttaa ihon sileyden, sanoo Manner.

Hoitoseerumi kiinteyttää

Exuviance Age Reverse Total Correct + Sculpt Serum -hoitoseerumi on monivaikutteinen ja kevyesti kosteuttava, joka kohottaa, tasoittaa, kiinteyttää ja parantaa ihon rakennetta. Ylellinen ”all-inone” – koostumus vaikuttaa kaikkiin ikääntymisen merkkeihin ja tekee ihosta tasaisemman ja nuorekkaamman. Hoitoseerumi palauttaa ihon kiinteyden ja sileyden, parantaa ihon täytteläisyyttä, jäntevyyttä, juonteita ja rakennetta, sekä tasoittaa ihon sävyä ja antaa uutta hehkua.

Voide aurinkosuojalla

Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 -aurinkosuoja sisältää ihoa tehokkaasti hoitavia ainesosia, jotka suojaavat ihoa ja ehkäisevät ikääntymisen merkkien näkymistä. Sheer Daily Protector SPF 50 on läpikuultava ja helposti levittyvä ja imeytyvä voide, jonka yhteydessä voi käyttää myös muita ihonhoitotuotteita, kuten seerumia ja värivoidetta.

Katse jalkapohjiin

Karkeat kantapäät on monen ongelma. Exuvinacella on tehokas jalkavoide, joka levitetään jalkoihin joka ilta pesun jälkeen.

– Ei siis tarvita raspia ollenkaan, vaan jalkavoide pehmittää jalat. Kesä on lähellä ja sandaaliaika lähestyy. Katse siis myös jalkoihin, summaa Manner.

Artikkelin teksti: Kauppa- ja Teollisuus, huhtikuu 2018