Tuotteet ihotyypin mukaan

Exuviancen normaalin ihon tuotteet

Normaali iho on tasainen, ja huokosten koko on normaali. Samoin talineritys on normaali. Normaali iho voi toisinaan olla rasvainen, varsinkin T-alueelta (otsa, nenä, leuka), mutta myös pintakuivia alueita voi esiintyä. Iän myötä talineritys vähenee, ja ihon kyky säilyttää kosteutta heikkenee. Iho on usein ongelmaton, mutta yksittäisiä finnejä ja ihomatoja voi esiintyä. Normaalin ihon perustuotteissa on jonkin verran alfahydroksihappoja, jotka parantavat ihon rakennetta ja ulkonäköä. Ihoterapeuttisi valitsee sinulle ja ihotyypillesi sopivat tuotteet.

Exuviancen sekaihon tuotteet

Sekaiholle ovat tyypillisiä normaalit tai isot huokoset, rasvainen T-alue (otsa, nenä, leuka) ja kuivat ihoalueet esimerkiksi poskilla. Talineritystä pitää tasapainottaa, ja kuivat alueet tarvitsevat paljon kosteutusta. Sekaiholla esiintyy silloin tällöin yksittäisiä finnejä ja ihomatoja. Sekaihon perustuotteissa on jonkin verran alfahydoksihappoja, jotka parantavat ihon rakennetta ja ulkonäköä.

Exuviancen herkän ihon tuotteet

Ihon rakenne on tasainen, ja huokoset ovat pieniä tai normaaleja. Talineritys on normaalia tai vähäistä. Iho reagoi herkästi sisäisiin tai ulkoisiin rasituksiin. Herkkä iho punoittaa helposti, ja kuivuuden tunne on yleinen. Herkälle iholle suositellaan perustuotteita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, mutta jotka soveltuvat erityisesti herkälle iholle.

Exuviancen kuivan ihon tuotteet

Kuivassa ihossa on pienet huokoset ja vähäinen talineritys. Kuiva iho voi kiristää ja kutista. Yleensä kuivuus pahenee talvella, kun ilma on kylmää ja kuivaa. Kuiva iho vanhenee nopeasti ja vaatii paljon hoitoa ja kosteutusta. Kuiva iho voi olla herkkä ja reagoida helposti erilaisiin rasituksiin. Kuivalle iholle suositellaan perustuotteita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, mutta jotka soveltuvat erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Exuviancen aikuisen ihon tuotteet

Aikuisessa ihossa on pintajuonteita ja ryppyjä. Siinä on usein myös auringon aiheuttamia vaurioita eli pigmenttiläiskiä. Iho on menettänyt jäntevyyttään, ja sen rakenne voi olla epätasainen tai karkea. On tavallista, että aikuisessa ihossa esiintyy kuivuutta, mutta aikuinen iho voi olla myös rasvainen. Tuotteita valittaessa otetaan huomioon ihon herkkyys sekä kosteutustarve ja talinerityksen säätely. Kaikki Exuviance-tuotteet ehkäisevät ikääntymisen merkkejä, mutta AGE REVERSE -sarja on kehitetty erityisesti aikuisen ihon tarpeisiin.

Exuviancen kiiltävän/rasvaisen ihon tuotteet

Rasvaisessa ihossa on normaalit tai suuret huokoset ja runsas talineritys. Siinä esiintyy usein aknea ja epäpuhtauksia. Iho alkaa kiiltää päivän mittaan. Iho on rasvaisin kesällä. Rasvaisen ihon tuotteet hillitsevät talineritystä, vähentävät kiiltoa ja tekevät ihosta raikkaan ja mattapintaisen.